Ouder worden brengt een aantal natuurlijke, lichamelijke veranderingen met zich mee. Naarmate de leeftijd vordert, nemen spierkracht en conditie automatisch af. Door regelmatig te trainen, kun je dit proces vertragen.

Ben je ouder dan 50 en wil je in beweging blijven? Je bent niet alleen. Dankzij onze campagne ‘Sportelen: Beweeg zoals je bent’, die van 2009 tot 2015 liep, zijn meer en meer 50-plussers gaan inzien dat bewegen ook op latere leeftijd erg gezond is.

Er zijn veel redenen te noemen om van meer bewegen een topprioriteit te maken. Hier de belangrijkste:

  • Bewegen is de effectiefste anti-verouderingspildie ooit is uitgevonden.
  • Regelmatig trainen helpt sterke botten te behouden. De kans dat je iets breekt als je valt, verkleint.
  • Sterke spieren geven je de kracht om je kleinkinderen te tillen, dragen en knuffelen.
  • Bewegen helpt tegen bijna alle ongemakken en pijntjes. Artritis geeft bijvoorbeeld stijfheid. Rekoefeningen en een lichte training kunnen je helpen om lenig en mobiel te blijven.
  • Regelmatig bewegen helpt ook om chronische aandoeningen, zoals een hoge bloeddruk en diabetes, onder controle te houden.
  • Een goede training zorgt ervoor dat je je goed voelt, er geweldig uitziet en bovendien is het nog goed voor je libido ook!

Veel bewegen is goed voor je spieren, je longen, je hart en je bloedvaten. Je bent fitter en je hebt meer energie. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol, en je hebt minder kans op overgewicht of hart- en vaatziekten.

De Sportelcampagne en de bijbehorende website werden op 1 januari 2016 afgesloten, maar dat wil niet zeggen dat er geen Sportelaanbod meer is. Integendeel, verspreid over Vlaanderen kan je als 50-plusser terecht bij talloze verenigingen en sportclubs, die sportevenementen op jouw maat organiseren. Sportevenementen die je een uitgelezen kans bieden om op je eigen tempo te sporten met leeftijdsgenoten, en op een aangename en gezonde manier met elkaar in contact te komen. Uiteindelijk is het dat waar Sportelen om draait, niet?

Onze Sportelpockets, een bron van informatie

In de Sportelpockets vinden 50-plussers niet alleen tips om de conditie te verbeteren aan de hand van trainingsschema’s, maar worden er ook tips gegeven om sport te integreren in het dagelijkse leven. Hoe kan je gezond sporten? Welke invloed heeft sport op het lichaam en de gezondheid? Kortom, een bron van informatie voor alle 50-plussers die (opnieuw) aan het sporten willen gaan.

Laat je conditie testen door onze Sportelteams

In samenwerking met gemeentelijke sportdiensten organiseren we Sporteldagen. Op die dagen kunnen mensen hun algemene conditie laten testen door een Sportelteam dat ter plaatse komt.

Personal trainer Mechelen

De Motion Academy ligt in de Lange Schipstraat, een autoluwe straat in hartje Mechelen. Je rijdt gemakkelijk met je wagen tot voor de deur, er zijn parkeerplaatsen voorzien. Vergeet in dat geval zeker niet om je nummerplaat door te geven aan onze personal trainers.

Personal trainer worden

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.